Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES LAURENT MIQUEL BARDOU ST.CHINIAN 0,75 LTR

Saint-Chinian is een kleine appellatie aan de voet van de Caroux-bergen in Languedoc, Zuid-Frankrijk. Deze wijn is afkomstig van de Syrah wijnstokken van een perceel met de naam "Bardou". Dit perceel behoort al toe aan de wijnmaker sinds zijn kindertijd. De bodem is kalkrijk.


Druivensoort(en)
Voornamelijk Syrah.


Vinificatie
De druiven worden ontsteelt. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur. Gedurende 14 maanden gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten vaten (55%) en in één jaar oude vaten (45%). De wijn ondergaat een lichte filtratie voor het bottelen.


Proefnotities
De wijn heeft een unieke elegantie en verfijning op het palet. Een donkere robijnrode kleur. Intense aroma's van fruit, kruiden, vanille en een hint van toast. De tonen van eikenhout overheersen de Syrah aroma's niet. De subtiele tannines zijn in perfecte harmonie met het hout. Een royale en intense wijn met een lange afdronk. Deze luxueuze wijn toont alle complexe karaktereigenschappen van de Saint Chinian.


Eten & Drinken
Deze wijn combineert goed met gegrild en geroosterd vlees, maar past ook goed bij diverse kaassoorten.


Bijzonderheden
Deze wijn kan nog 10 jaar worden bewaard. 1 tot 2 uur voor het drinken decanteren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 20,95

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag: 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur
Woensdag: 09:00 - 18:00 uur
Donderdag: 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten


 
Geen 18, geen alcohol!

nix18

Omschrijving

Details

Saint-Chinian is een kleine appellatie aan de voet van de Caroux-bergen in Languedoc, Zuid-Frankrijk. Deze wijn is afkomstig van de Syrah wijnstokken van een perceel met de naam "Bardou". Dit perceel behoort al toe aan de wijnmaker sinds zijn kindertijd. De bodem is kalkrijk. Druivensoort(en) Voornamelijk Syrah. Vinificatie De druiven worden ontsteelt. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur. Gedurende 14 maanden gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten vaten (55%) en in één jaar oude vaten (45%). De wijn ondergaat een lichte filtratie voor het bottelen. Proefnotities De wijn heeft een unieke elegantie en verfijning op het palet. Een donkere robijnrode kleur. Intense aroma's van fruit, kruiden, vanille en een hint van toast. De tonen van eikenhout overheersen de Syrah aroma's niet. De subtiele tannines zijn in perfecte harmonie met het hout. Een royale en intense wijn met een lange afdronk. Deze luxueuze wijn toont alle complexe karaktereigenschappen van de Saint Chinian. Eten & Drinken Deze wijn combineert goed met gegrild en geroosterd vlees, maar past ook goed bij diverse kaassoorten. Bijzonderheden Deze wijn kan nog 10 jaar worden bewaard. 1 tot 2 uur voor het drinken decanteren.