Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES ERRAZURIZ DON MAXIMIANO 0,75 LTR

De 2016 van Villa Don Maximiano is elegant, compact en verfijnd. De wijn vertoont fruitzuiverheid en -intensiteit, maar toch is het een onderscheidende wijn. Rood fruit en tonen van rode kers, verse bosbessen, cacao en een zachte noot van aalbesbladeren. Eenmaal in de mond, tonen van zure kersen en verse bosbessen. Het is een zeer fruitige en verfrissende wijn van begin tot eind. De tannines zijn stevig en goed gestructureerd met een mooie intensiteit en balans.
Ligging
Villa Don Maximiano is afkomstig van een selectie van zeven wijngaardblokken,gelegen in de Aconcagua Vallei. Een combinatie van heuvelachtige en platte wijngaarden leveren druiven met onderscheidende aroma's en kenmerken van deze blend van Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec en Cabernet Franc dat duidelijk hun oorsprong heeft in de heuvels. Rotsachtige, diepe grindachtige, alluviale bodems met klei en leemachtige textuur, gemaakt door vulkanische activiteit millennia geleden dragen bij aan een minerale rijkdom en complexiteit van de wijn. Elk blok van de wijngaard heeft onderscheidende componenten, met name in termen van steen waardoor een creatieve blend samengesteld werd met de typische kenmerken van de Aconcagua Vallei bodem.
Wijn en spijs
Geniet van deze unieke Don Maximiano in combinatie met diverse pasta's gecombineerd met mooie sauzen, rood vlees en Camembert.
Vinificatie
Druiven werden geplukt in de koele ochtenduren en vervoerd in kleine dozen van 15kg naar de wijnmakerij waar ze werden geïnspecteerd op een dubbel selectiebord om te verzekeren dat alleen de druiven van de beste kwaliteit naar de uiteindelijke blend gaan. De fermentatie vond plaats bij 24 -28 ºC in roestvrijstalen tanks van klein volume om de druiven langer de tijd te geven in contact tussen de schil en het sap. Er werd maximaal drie keer per dag overgepompt tot het gewenste niveau van extractie. Afhankelijk van de individuele ontwikkeling van elk deel van de wijngaard hebben de druiven een totale maceratietijd van 12 tot 30 dagen voltooid. Alle delen hebben 22 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten (50%), Franse eiken vaten van 2e

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 67,50

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag: 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur
Woensdag: 09:00 - 18:00 uur
Donderdag: 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten


 
Geen 18, geen alcohol!

nix18

Omschrijving

Details

De 2016 van Villa Don Maximiano is elegant, compact en verfijnd. De wijn vertoont fruitzuiverheid en -intensiteit, maar toch is het een onderscheidende wijn. Rood fruit en tonen van rode kers, verse bosbessen, cacao en een zachte noot van aalbesbladeren. Eenmaal in de mond, tonen van zure kersen en verse bosbessen. Het is een zeer fruitige en verfrissende wijn van begin tot eind. De tannines zijn stevig en goed gestructureerd met een mooie intensiteit en balans. Ligging Villa Don Maximiano is afkomstig van een selectie van zeven wijngaardblokken,gelegen in de Aconcagua Vallei. Een combinatie van heuvelachtige en platte wijngaarden leveren druiven met onderscheidende aroma's en kenmerken van deze blend van Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec en Cabernet Franc dat duidelijk hun oorsprong heeft in de heuvels. Rotsachtige, diepe grindachtige, alluviale bodems met klei en leemachtige textuur, gemaakt door vulkanische activiteit millennia geleden dragen bij aan een minerale rijkdom en complexiteit van de wijn. Elk blok van de wijngaard heeft onderscheidende componenten, met name in termen van steen waardoor een creatieve blend samengesteld werd met de typische kenmerken van de Aconcagua Vallei bodem. Wijn en spijs Geniet van deze unieke Don Maximiano in combinatie met diverse pasta's gecombineerd met mooie sauzen, rood vlees en Camembert. Vinificatie Druiven werden geplukt in de koele ochtenduren en vervoerd in kleine dozen van 15kg naar de wijnmakerij waar ze werden geïnspecteerd op een dubbel selectiebord om te verzekeren dat alleen de druiven van de beste kwaliteit naar de uiteindelijke blend gaan. De fermentatie vond plaats bij 24 -28 ºC in roestvrijstalen tanks van klein volume om de druiven langer de tijd te geven in contact tussen de schil en het sap. Er werd maximaal drie keer per dag overgepompt tot het gewenste niveau van extractie. Afhankelijk van de individuele ontwikkeling van elk deel van de wijngaard hebben de druiven een totale maceratietijd van 12 tot 30 dagen voltooid. Alle delen hebben 22 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten (50%), Franse eiken vaten van 2e