Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES SALENTEIN NUMINA CHARDONNAY 0.75 LTR

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden zijn van het oudste Estate: El Oasis. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.


Druivensoort(en)
70% Chardonnay en 30% Viognier. Chardonnay is een druif die onder andere bekend staat om zijn vettige en volle smaak. Daarnaast is het een druif die een opmerkelijk aanpassingsvermogen heeft wat betreft klimaat en bodem, en zich uitstekend leent om verbouwd te worden in een zonovergoten land als Argentinië. Viognier kenmerkt zich onder andere door zijn boeket van zacht fruit en bloemen en heeft een laag
zuurgehalte.


Proefnotities
Door de twee druivensoorten samen te voegen krijg je een goudgele wijn met intense aroma's en tonen van perzik en vanille door houtlagering op Frans eiken. De wijn heeft een mooi zuurgehalte, fruit en een verfrissende afdronk en komt het best tot zijn recht geserveerd tussen de 12° en 14°C.


Eten & Drinken
Heerlijk bij zeebaars met linzen, zwaardvis, gebakken of gegrilde tong en tonijn. Bij de Italiaanse klassieker Vitello Tonato is deze wijn echt subliem!


Bijzonderheden
De wijnmaker, José Galante, gebruikt alleen de beste druiven van geselecteerde percelen voor het maken van de perfecte blend.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 26,50
Salentein

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag: 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur
Woensdag: 09:00 - 18:00 uur
Donderdag: 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten


 
Geen 18, geen alcohol!

nix18

Omschrijving

Details

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden zijn van het oudste Estate: El Oasis. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken. Druivensoort(en) 70% Chardonnay en 30% Viognier. Chardonnay is een druif die onder andere bekend staat om zijn vettige en volle smaak. Daarnaast is het een druif die een opmerkelijk aanpassingsvermogen heeft wat betreft klimaat en bodem, en zich uitstekend leent om verbouwd te worden in een zonovergoten land als Argentinië. Viognier kenmerkt zich onder andere door zijn boeket van zacht fruit en bloemen en heeft een laag zuurgehalte. Proefnotities Door de twee druivensoorten samen te voegen krijg je een goudgele wijn met intense aroma's en tonen van perzik en vanille door houtlagering op Frans eiken. De wijn heeft een mooi zuurgehalte, fruit en een verfrissende afdronk en komt het best tot zijn recht geserveerd tussen de 12° en 14°C. Eten & Drinken Heerlijk bij zeebaars met linzen, zwaardvis, gebakken of gegrilde tong en tonijn. Bij de Italiaanse klassieker Vitello Tonato is deze wijn echt subliem! Bijzonderheden De wijnmaker, José Galante, gebruikt alleen de beste druiven van geselecteerde percelen voor het maken van de perfecte blend.