Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES SPEYBURN BRADAN ORACH + GB 40,00% 0.70LTR

Speyburn Bradan Orach, keltisch voor gouden zalm, maar dan wel de beste voor van zalm. Een no age statement Speyburn, vernoemd naar de rivier de Spey, een geweldige plek om te vissen op zalm. De smaak is vrij fruitig en evenwichtig, met tonen van romige vanille, kruide en eik. Voordat u natuurlijk begint met het proeven van deze bijzondere whisky, komt als eerst de neus. De neus is redelijk fruitig met mout, boomgaard fruit, bloesem, hints van licht citrus en room. De afdronk is zeer en lang, met hints van eiken en kruiden.

Speyburn is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd bij Rothes in Morayshire. Ze was de eerste Schotse distilleerderij waar de gerst in speciale vaten werd gemout. Het idee hierachter was eenvoudig: in plaats van de gerst met de hand te keren, werd deze klus geklaard door de kiemende mout in langzaam ronddraaiende ronde vaten te doen. Hoewel er nog twee andere Schotse distilleerderijen zijn geweest die deze methode gebruikten, zijn er tegenwoordig alleen in Speyburn nog dit soort vaten te vinden. Ze hebben een beschermde status en zijn de trots van de distilleerderij. Ze zijn echter sinds 1967 buiten gebruikt en zijn dus ook niet gebruikt voor de huidige whisky. Alle mout wordt ingekocht bij speciale mouters. Waarom noem ik dan toch deze vaten? Ze vormen een goed voorbeeld van de onsentimentele wijze waarop in Speyburn wordt gedistilleerd. Ze zijn er altijd in voor innovatie. Er wordt een zware, geurige spirit geproduceerd en alle vaten voor de single malt staan in de distilleerderij.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 24,95
  • Bestel 6 voor € 23,70 elk en bespaar 5%
  • Bestel 12 voor € 22,95 elk en bespaar 8%

Openingstijden:

Maandag 13.00-18.00 uur

Dinsdag 9.00-18.00 uur

Woensdag 9.00-18.00 uur

Donderdag 9.00-18.00 uur

Vrijdag 9.00-20.00 uur

Zaterdag 9.00-17.00 uur

Zondag gesloten

Omschrijving

Details

Speyburn Bradan Orach, keltisch voor gouden zalm, maar dan wel de beste voor van zalm. Een no age statement Speyburn, vernoemd naar de rivier de Spey, een geweldige plek om te vissen op zalm. De smaak is vrij fruitig en evenwichtig, met tonen van romige vanille, kruide en eik. Voordat u natuurlijk begint met het proeven van deze bijzondere whisky, komt als eerst de neus. De neus is redelijk fruitig met mout, boomgaard fruit, bloesem, hints van licht citrus en room. De afdronk is zeer en lang, met hints van eiken en kruiden. Speyburn is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd bij Rothes in Morayshire. Ze was de eerste Schotse distilleerderij waar de gerst in speciale vaten werd gemout. Het idee hierachter was eenvoudig: in plaats van de gerst met de hand te keren, werd deze klus geklaard door de kiemende mout in langzaam ronddraaiende ronde vaten te doen. Hoewel er nog twee andere Schotse distilleerderijen zijn geweest die deze methode gebruikten, zijn er tegenwoordig alleen in Speyburn nog dit soort vaten te vinden. Ze hebben een beschermde status en zijn de trots van de distilleerderij. Ze zijn echter sinds 1967 buiten gebruikt en zijn dus ook niet gebruikt voor de huidige whisky. Alle mout wordt ingekocht bij speciale mouters. Waarom noem ik dan toch deze vaten? Ze vormen een goed voorbeeld van de onsentimentele wijze waarop in Speyburn wordt gedistilleerd. Ze zijn er altijd in voor innovatie. Er wordt een zware, geurige spirit geproduceerd en alle vaten voor de single malt staan in de distilleerderij.