Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES PRINCIPE DE VIANA TEMPRANILLO 0.75 LTR.

Bekend van de Wijnalmanak 2012!

De wijngaarden van Murchante zijn gelegen in de Queiles vallei aan de voet van de Moncayo berg, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem bestaat voornamelijk uit steengruis vermengd met leisteen, hetgeen zeer gunstig is voor een goede drainage.


Druivensoort(en)
100% Tempranillo.


Vinificatie
De wijn rijpt 3 maanden in Amerikaans en Frans eiken, waarna de wijn nog 3 maanden rijpt op fles.


Proefnotities
Volle, heldere robijnrode kleur met aroma's en smaken van aardbeien en zwarte bes.


Eten & Drinken
Heerlijke wijn bij Spaanse pintxos (een rijkelijk belegd klein broodje), worstsoorten als Chorizo, Spaanse ham en rijpe kaassoorten.


Bijzonderheden
De Tempranillo druif is één van de beste ambassadeurs van Spaanse wijnen in de wereld. Momenteel is het ook de meest gebruikte rode druivensoort in Spanje en de bekendste druivensoort in het Noorden van Spanje. Het is een uitstekende druivensoort om te rijpen op eikenhout. Van de Tempranillo druif worden wijnen gemaakt met aroma's en smaken van vers rood fruit en vanille. Deze druif rijpt vroeg en dankt hier ook zijn naam aan: Temprano betekent namelijk 'vroeg' in het Spaans.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,95
  • Bestel 6 voor € 6,66 elk en bespaar 17%

Openingstijden:

Maandag 13.00-18.00 uur

Dinsdag 9.00-18.00 uur

Woensdag 9.00-18.00 uur

Donderdag 9.00-18.00 uur

Vrijdag 9.00-20.00 uur

Zaterdag 9.00-17.00 uur

Zondag gesloten

Omschrijving

Details

Bekend van de Wijnalmanak 2012! De wijngaarden van Murchante zijn gelegen in de Queiles vallei aan de voet van de Moncayo berg, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem bestaat voornamelijk uit steengruis vermengd met leisteen, hetgeen zeer gunstig is voor een goede drainage. Druivensoort(en) 100% Tempranillo. Vinificatie De wijn rijpt 3 maanden in Amerikaans en Frans eiken, waarna de wijn nog 3 maanden rijpt op fles. Proefnotities Volle, heldere robijnrode kleur met aroma's en smaken van aardbeien en zwarte bes. Eten & Drinken Heerlijke wijn bij Spaanse pintxos (een rijkelijk belegd klein broodje), worstsoorten als Chorizo, Spaanse ham en rijpe kaassoorten. Bijzonderheden De Tempranillo druif is één van de beste ambassadeurs van Spaanse wijnen in de wereld. Momenteel is het ook de meest gebruikte rode druivensoort in Spanje en de bekendste druivensoort in het Noorden van Spanje. Het is een uitstekende druivensoort om te rijpen op eikenhout. Van de Tempranillo druif worden wijnen gemaakt met aroma's en smaken van vers rood fruit en vanille. Deze druif rijpt vroeg en dankt hier ook zijn naam aan: Temprano betekent namelijk 'vroeg' in het Spaans.