Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES OXFORD LANDING ESTATE CHARDONNAY 0.75 LTR

Oxford Landing Estates Chardonnay, de Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier die ten zuiden van Adelaide in de Australische zee stroomt.
Druivensoort(en)
100% Chardonnay
Vinificatie
Na de oogst, wordt 20% van de druiven gefermenteerde met behulp van 'wilde gist'.Dit geeft een heldere, verfrissende smaak met geen malolactische gisting. Daarnaast wordt een klein deel van de reserve wijn uit Franse eiken vaten opgenomen. Deze combinatie geeft de wijn extra lagen van complexiteit, textuur en krachtige fruit.
Proefnotities
Licht goudgeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma's van verse perziken, citrus en honingmeloen. De wijn heeft een goede structuur en in de smaak verse citrusvruchten. Een fijne romige textuur en tenslotte een prikkelend zuurtje op afdronk.
Eten & Drinken
Heerlijk bij rijke visgerechten, salades, gevogelte en wit vlees.
Bijzonderheden

Oxford Landing Estates wijngaard werd in 1958 opgericht aan de oevers van de Murray Rivier in Zuid-Australië. Met een innovatieve en kleurrijke geschiedenis van maar liefst 50 jaar, heeft Oxford Landing Estates vele kenmerken, waaronder duurzaamheid. De wijnen bevatten de natuurlijke, levendige aroma's, afkomstig van de Oxford Landing Estates wijngaard.Wijnmaker: Matthew Pick

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,95

Openingstijden:

Maandag 13.00-18.00 uur

Dinsdag 9.00-18.00 uur

Woensdag 9.00-18.00 uur

Donderdag 9.00-18.00 uur

Vrijdag 9.00-20.00 uur

Zaterdag 9.00-17.00 uur

Zondag gesloten

Omschrijving

Details

Oxford Landing Estates Chardonnay, de Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier die ten zuiden van Adelaide in de Australische zee stroomt. Druivensoort(en) 100% Chardonnay Vinificatie Na de oogst, wordt 20% van de druiven gefermenteerde met behulp van 'wilde gist'.Dit geeft een heldere, verfrissende smaak met geen malolactische gisting. Daarnaast wordt een klein deel van de reserve wijn uit Franse eiken vaten opgenomen. Deze combinatie geeft de wijn extra lagen van complexiteit, textuur en krachtige fruit. Proefnotities Licht goudgeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma's van verse perziken, citrus en honingmeloen. De wijn heeft een goede structuur en in de smaak verse citrusvruchten. Een fijne romige textuur en tenslotte een prikkelend zuurtje op afdronk. Eten & Drinken Heerlijk bij rijke visgerechten, salades, gevogelte en wit vlees. Bijzonderheden Oxford Landing Estates wijngaard werd in 1958 opgericht aan de oevers van de Murray Rivier in Zuid-Australië. Met een innovatieve en kleurrijke geschiedenis van maar liefst 50 jaar, heeft Oxford Landing Estates vele kenmerken, waaronder duurzaamheid. De wijnen bevatten de natuurlijke, levendige aroma's, afkomstig van de Oxford Landing Estates wijngaard.Wijnmaker: Matthew Pick