Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES LIRAC LOU CAMINE 0.75 LTR

Gelegen in de Zuidelijke Rhône vallei, in het departement Gard. De bodem bestaat uit kiezelstenen, klei en zand. Het cultiveren van de wijnstokken in de Lirac appellatie gebeurt al 2000 jaar. Door de eeuwen heen werd de haven van Roquemaure belangrijk en welvarend en vanuit hier vertrokken de Cote du Rhône wijnen naar Parijs, Engeland en Nederland.


Druivensoort(en)
60% Grenache, 25% Syrah, 15% Mourvedre, Cinsault. Opbrengst 30 hectoliter per hectare.


Vinificatie
Handgeoogste druiven. Traditionele vinificatie. De wijn ondergaat een lange macceration. Rijping in vaten.


Proefnotities
Een dieprode wijn met de smaak van rood fruit en aroma's van kruiden en leer. Een mooie combinatie van een stevige body en een lange afdronk.


Eten & Drinken
Heerlijk bij diverse wildgerechten of stevige gerechten met rood vlees.

Kaas tip: Sainte-Maure, een heerlijk stevig Frans geitenkaasje.


Bijzonderheden
De wijn kan zeker nog 3 jaar worden opgelegd.

Voor het creëren en rijpen van de wijnen van Ogier zijn geduld, kennis, observatie en intuïtie essentiële eigenschappen. Het team van Ogier heeft dit doel al zo’n 150 jaar voor ogen. De gepassioneerde zoektocht naar het maken van prachtige wijnen uit de Rhône vallei is ontstaan in de prestigieuze wijngaarden van Chateauneuf-du-Pape. Ogier heeft de grootste appellaties uit de Rhône vallei in hun oude kelders.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 12,95

Aangepaste openingstijden:

Extra koopzondag 24 december

Soest: 10.00-17.00uur

Maarn: 12.00-17.00uur

Extra koopzondag 31 december

Soest:12.00-17.00uur

Maarn: 12.00-17.00uur

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag

13.00 - 18.00 uur

Dinsdag - Donderdag

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag

09.00 - 20.00 uur

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Zondag

Gesloten

 Geen 18, geen alcohol!

 
nix18

Omschrijving

Details

Gelegen in de Zuidelijke Rhône vallei, in het departement Gard. De bodem bestaat uit kiezelstenen, klei en zand. Het cultiveren van de wijnstokken in de Lirac appellatie gebeurt al 2000 jaar. Door de eeuwen heen werd de haven van Roquemaure belangrijk en welvarend en vanuit hier vertrokken de Cote du Rhône wijnen naar Parijs, Engeland en Nederland. Druivensoort(en) 60% Grenache, 25% Syrah, 15% Mourvedre, Cinsault. Opbrengst 30 hectoliter per hectare. Vinificatie Handgeoogste druiven. Traditionele vinificatie. De wijn ondergaat een lange macceration. Rijping in vaten. Proefnotities Een dieprode wijn met de smaak van rood fruit en aroma's van kruiden en leer. Een mooie combinatie van een stevige body en een lange afdronk. Eten & Drinken Heerlijk bij diverse wildgerechten of stevige gerechten met rood vlees. Kaas tip: Sainte-Maure, een heerlijk stevig Frans geitenkaasje. Bijzonderheden De wijn kan zeker nog 3 jaar worden opgelegd. Voor het creëren en rijpen van de wijnen van Ogier zijn geduld, kennis, observatie en intuïtie essentiële eigenschappen. Het team van Ogier heeft dit doel al zo’n 150 jaar voor ogen. De gepassioneerde zoektocht naar het maken van prachtige wijnen uit de Rhône vallei is ontstaan in de prestigieuze wijngaarden van Chateauneuf-du-Pape. Ogier heeft de grootste appellaties uit de Rhône vallei in hun oude kelders.