Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES LAURENT MIQUEL GRENACHE BLANC 0.75 LTR.

L'Artisan is een elegante, handgemaakte wijn, die de kunst van het wijnmaken goed weergeeft. De bodem waarop de wijnstokken staan is kalkrijk.


Druivensoort(en)
100% Grenache Blanc.


Vinificatie
De druiven worden 's nachts geoogst. Kneuzing met selectie van het druivensap. De wijn wordt geklaard op een lage temperatuur, fermentatie vindt plaats op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrij stalen tanks.


Proefnotities
Deze Grenache Blanc is lekker fris met aroma's van grapefruit, limoen, meloen en caramel. De afdronk houdt lang aan en is mooi zacht.


Eten & Drinken
Een heerlijke wijn om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met zomerse salades en gegrilde visgerechten.


Bijzonderheden
Laurent Miquel is de 8e generatie wijnmaker van zijn familie en rijzende ster onder de Franse wijnmakers. Hij produceert zijn wijnen op het familie estate in de Languedoc regio. De rotsachtige bodem van de wijngaarden op de hellingen biedt unieke condities om de druiven te laten groeien. De voorouders van Laurent begrepen dat maar al te goed en lieten dit in hun voordeel werken. Hiermee creërden ze rijke, karaktervolle wijnen.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 9,95

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag

13.00 - 18.00 uur

Dinsdag - Donderdag

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag

09.00 - 20.00 uur

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Zondag

Gesloten

 Geen 18, geen alcohol!

 
nix18

Omschrijving

Details

L'Artisan is een elegante, handgemaakte wijn, die de kunst van het wijnmaken goed weergeeft. De bodem waarop de wijnstokken staan is kalkrijk. Druivensoort(en) 100% Grenache Blanc. Vinificatie De druiven worden 's nachts geoogst. Kneuzing met selectie van het druivensap. De wijn wordt geklaard op een lage temperatuur, fermentatie vindt plaats op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrij stalen tanks. Proefnotities Deze Grenache Blanc is lekker fris met aroma's van grapefruit, limoen, meloen en caramel. De afdronk houdt lang aan en is mooi zacht. Eten & Drinken Een heerlijke wijn om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met zomerse salades en gegrilde visgerechten. Bijzonderheden Laurent Miquel is de 8e generatie wijnmaker van zijn familie en rijzende ster onder de Franse wijnmakers. Hij produceert zijn wijnen op het familie estate in de Languedoc regio. De rotsachtige bodem van de wijngaarden op de hellingen biedt unieke condities om de druiven te laten groeien. De voorouders van Laurent begrepen dat maar al te goed en lieten dit in hun voordeel werken. Hiermee creërden ze rijke, karaktervolle wijnen.