Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES LAURENT MIQUEL CHARDONNAY-VIOGNIER 0.75 L

Bekend van de Wijnalmanak 2012!

In de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.


Druivensoort(en)
65% Chardonnay, 35% Viognier. Laurent Miquel selecteert de beste druiven van zijn wijngaarden vlakbij Beziers, in het zuiden van Frankrijk.


Vinificatie
Moderne vinificatie.


Proefnotities
Een heerlijk glas wijn dat een goudgele kleur met bleekgroene tinten combineert met de mooie geur van bloemen en aromatisch fruit. Het bouquet is fris, maar vol met de smaak van vers fruit en een hint van amandel.


Eten & Drinken
Gebruik deze wijn als aperitief of als begeleider van bijvoorbeeld visgerechten, salades of wit vlees.


Bijzonderheden
Van vader op zoon!

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,95
  • Bestel 6 voor € 6,66 elk en bespaar 17%

Openingstijden:

Maandag 13.00-18.00 uur

Dinsdag 9.00-18.00 uur

Woensdag 9.00-18.00 uur

Donderdag 9.00-18.00 uur

Vrijdag 9.00-20.00 uur

Zaterdag 9.00-17.00 uur

Zondag gesloten

Omschrijving

Details

Bekend van de Wijnalmanak 2012! In de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost. Druivensoort(en) 65% Chardonnay, 35% Viognier. Laurent Miquel selecteert de beste druiven van zijn wijngaarden vlakbij Beziers, in het zuiden van Frankrijk. Vinificatie Moderne vinificatie. Proefnotities Een heerlijk glas wijn dat een goudgele kleur met bleekgroene tinten combineert met de mooie geur van bloemen en aromatisch fruit. Het bouquet is fris, maar vol met de smaak van vers fruit en een hint van amandel. Eten & Drinken Gebruik deze wijn als aperitief of als begeleider van bijvoorbeeld visgerechten, salades of wit vlees. Bijzonderheden Van vader op zoon! Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.