Welkom bij Wijnhandel-Slijterij Brouwer

FLES MACON BLANC VILLAGES MIRANDE 0.75 LTR.

De bodem bestaat uit kalksteen en mergel. Het estate van 25 hectare groot heeft 100% Chardonnay wijnstokken, een derde daarvan is meer dan 40 jaar oud. Ze groeien op een ondergrond van klei en kalksteen, op de heuvels aan de grens met de Saône Valley, tussen de dorpjes Lugny en Viré. Ze produceren bloemige, fruitige wijnen met aroma's van honing, lychee en peer.


Druivensoort(en)
100% Chardonnay.


Vinificatie
Traditionele vinificatie. De druiven worden na de oogst meteen gekneusd, het bezinksel krijgt nog even rust en vervolgens start het batonneren.


Proefnotities
Mooie, ronde wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol.


Eten & Drinken
Serveer deze wijn op een temperatuur van 13°C met bijvoorbeeld lichte (voor)gerechten, verschillende vleessoorten en geitenkaas.


Bijzonderheden
Het privé estate waar deze wijn vandaan komt, is een van de weinigen belangrijke estates in Mâconnais. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 11e eeuw, toen het nog onderdeel was van de bijgebouwen van Abbey de Cluny. Na de revolutie is het gekocht door de Epine familie uit Vicomte de Balorre.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 16,45
  • Bestel 6 voor € 15,63 elk en bespaar 5%
  • Bestel 12 voor € 15,13 elk en bespaar 8%

Onze winkels in Soest en in Maarn hebben de volgende openingstijden:

Maandag

13.00 - 18.00 uur

Dinsdag - Donderdag

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag

09.00 - 20.00 uur

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Zondag

Gesloten

 Geen 18, geen alcohol!

 
nix18

Omschrijving

Details

De bodem bestaat uit kalksteen en mergel. Het estate van 25 hectare groot heeft 100% Chardonnay wijnstokken, een derde daarvan is meer dan 40 jaar oud. Ze groeien op een ondergrond van klei en kalksteen, op de heuvels aan de grens met de Saône Valley, tussen de dorpjes Lugny en Viré. Ze produceren bloemige, fruitige wijnen met aroma's van honing, lychee en peer. Druivensoort(en) 100% Chardonnay. Vinificatie Traditionele vinificatie. De druiven worden na de oogst meteen gekneusd, het bezinksel krijgt nog even rust en vervolgens start het batonneren. Proefnotities Mooie, ronde wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol. Eten & Drinken Serveer deze wijn op een temperatuur van 13°C met bijvoorbeeld lichte (voor)gerechten, verschillende vleessoorten en geitenkaas. Bijzonderheden Het privé estate waar deze wijn vandaan komt, is een van de weinigen belangrijke estates in Mâconnais. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 11e eeuw, toen het nog onderdeel was van de bijgebouwen van Abbey de Cluny. Na de revolutie is het gekocht door de Epine familie uit Vicomte de Balorre.